Mua on pyydetty kirjoittamaan verkostomarkkinoinnista koska se on asia jota olen jo vuosia halunnut viedä eteenpäin ja tuoda tutummaksi ihmisille. En tiedä osaanko kirjoittaa aiheesta kovin objektiivisesti koska en ole objektiivinen vaan ennemminkin rakastunut. Pikkuhiljaa ensihuuman ja ihastukseen jälkeen voisin sanoa että suhteemme on syventynyt rakkaudeksi ja luottamukseksi. Jep puhun mun duunista en parisuhteesta mutta kun luet eteenpäin sulle ehkä aukeaa miksi.

Kun mulle on esitelty verkostomarkkinointi mahdollisuuksia niin en ole kuulunut siihen ryhmään joka epäilee ihan kaikkea ja on sitä mieltä että nyt on kyllä liian hyvää ollakseen totta vaan kuuluin siihen prosenttiin joka mietti että jumalauta miten siisti tilaisuus! Wohooo! Let´s do it! Nyt muuttuu tän muijan elämä.

No mikä siinä sitten ihastutti? Äärimmäisen helppo matalankynnyksen startti ja isot mahdollisuudet. Normaalisti kun olen hakenut duunia jouduin lähettämään työhakemuksia, toivoin että joku lukee ne, kutsuu mut haastatteluun ja onnistuisin saamaan työn. Verkostomarkkinoinnissa homma menee ennemminkin niin että kaikille avataan mahdollisuus lähteä mukaan ja jyvät kuoriutuu akanoista vai miten se sanonta meni. Provisio maksetaan sen perusteella miten hyvin olet osannut myydä tuotteen/ajatuksen eteenpäin ei sillä että teet x määrän töitä päivässä ja joku maksaa sulle siitä korvauksen tuntien perusteella. Provikkapalkka ei ole koskaan pelottanut mua vaan enemmänkin innostanut. Erityisesti tykkään tästä mallista jossa saat liksaa omista myynneistä sekä tiimin myynnistä jolle olet tarjonnut mahdollisuutta, innostanut ja kouluttanut sekä siitä että tulomahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Olen tehnyt myös provikkamyyntiä joka ei ollut verkostomarkkinointipohjainen ja se oli ihan kivaa voin sinänsä suositella sitäkin. Yksi mutta oli se että piti aina myydä lisää ja tässä tapauksessa olla fyysisesti läsnä työpaikalla eikä myyntiä voinut ns. delegoida eteenpäin tai automatisoida niin että olisin itse saanut provikan niin kauan kun asiakas käyttää palvelua vaan sain sen kerran kun kauppa clousattiin.

Olen sanonut monta kertaa että rakastan rahaa mutta rakastan myös äärettömän paljon vapautta jonka verkostomarkkinointi mahdollistaa. Mun tarkoitus ei ole ollut hankkia itselleni työtä jota teen hikipäässä päivästä toiseen vaan luoda unelmaelämä itselleni sekä antaa mahdollisuus muille oman esimerkin kautta ja saavuttaa parempi taloudellinen tilanne sekä vapaus.

Tykkään erityisesti niistä malleista joihin on helppo lähteä mukaan pienellä alkupanostuksella. Silloin mahdollisuus aukeaa useammille ja on helposti monistettavissa. Tähän väliin mainittakoon että olen ollut useamman vuoden yrittäjänä eikä ole tarvinnut tehdä isoja investointeja kuten hakea lainaa että pääsee alkuun mistä olen äärettömän kiitollinen. Ei tule vastaan myöskään sellaista tilannetta että pitäisi palkata henkilökuntaa ja miettiä niitä asioita vaan niinkuin aiemmin mainitsin jokainen pääsee mukaan ja tekee jälleemyyntisopimuksen suoraan emoyhtiön kanssa josta suositteleva sponsori saa provisiota.

Vapaudesta vielä haluan sanoa sen verran että varsinkin nykyään kun somen ja muutenkin netin kautta on niin helppo tehdä töitä niin ei ole oikeasti väliä missä päin maailmaa olet niin voit hyvin pyörittää sun bisnestä. Yritys jossa itse olen jälleemyyjänä on hyvin edustettuna ympäri maailman ja tavaran toimitus pelaa heidän kautta. Otetaan esimerkki case: Olet lomalla esimerkiksi vaikka Miamissa ja chillailet rantatuolissa juomassa Mojitoa ja mietit kuinka elämä on upeaa. Naapurituolin henkilö alkaa heittämään läppää ja siinä hetken juteltuanne kerrot oman tarinasi ja hän kiinnostuu. Lähetät hänelle linkin josta hän pääsee omalla puhelimellaan katsomaan valikoimaa ja teet tuotesuositukset tai tarjoat bisnestä tilanteesta riippuen. Hän tekee tilauksen ja maksaa paketin USA:n tukkuun ja tukku toimittaa hänelle tavarat. Sinä lennät jossain vaiheessa kotiin ja saat tästä tilauksesta provision. Mahdollisuudet ovat lähestulkoon rajattomat ja se on juttu mistä diggaan eniten.

Toki duunia voi tehdä ihan omassa kotikaupungissaan ja tehdä esittelyjä tutuille tai vähän tuntemattomillekin tilaisuuden mukaan. Toinen esimerkki voisi olla että olet kotiäiti joka on laittamassa pyykkituvassa lakanoita kuivumaan. Toinen kotiäiti paukkaa sisään ja siinä tulee pieni suomalainen small talk aiheesta kuinka toista väsyttää kun ei ole saanut vuosiin kunnolla nukuttua. Kerrot innosta hihkuen miten olet saanut ihan mielettömästi virtaa ja energiaa tuotteesta jota olet käyttänyt ja toinen haluaa kokeilla myös. Mulla muuten kerran kävi niin että menin uuteen duunipaikkaan ja ekana päivänä yksi työntekijä näytti niin väsyneeltä että kerroin activizesta ja hän osti heti yhden purkin. Tämä henkilö on edelleen vuosien jälkeen mun tiimissä.

Vielä pakko mainita että tykkään lisäbonareista joita on mahdollista saada provision lisäksi kuten autobonus, matkat ja eläkeohjelma. Tykkään myös oikeasti tuotteista ilman niitä jutusta puuttuisi sydän. En osaisi kuvitella että tekisin verkostomarkkinointia jossa ei olisi tuotetta koska sillon jäisi ne kaikki ihanat asiakkaiden kokemukset ja kiitokset saamatta. Ne on yks tän duunin sokeri ja suola. Kuukausibonus on hyvä motivaattori ja se on kiva saada mutta jos olisi vaan raha ilman ihmisiä se ei olisi niin merkityksellistä. Jos tää olis sellainen bisnes missä vain minä voisin rikastua ja muut ostaisi niin se ei jotenkin sopis mulle. Rakastan sitä että kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet ja mulle on annettu tilaisuus tarjota sitä eteenpäin. Jos tapaat henkilön joka tienaa hyvin verkostomarkkinoinnilla niin hän on melko varmasti auttanut useaa ihmistä ja tehnyt paljon töitä. Suosittelen käyttämään tilaisuuden hyväksi ja juttelemaan hänen kanssaan – aina voi oppia jotain uutta.

Olen tehnyt nyt päätyönä pari-kolme vuotta pelkkää verkostomarkkinointia ja aina välillä mulle tarjotaan myös muita juttuja, lähinnä myyntitöitä tai promoja joita tein aiemmin. Ja ehdottomasti saakin tarjota koska hei mäkin tarjoan tätä mahdollisuutta kaikille niin sehän on vaan hyvä olla aktiivinen, ikinä ei tiedä mistä nappaa. Olen kuitenkin jo pidempään sanonut kaikelle ei koska olen halunnut viedä tätä juttua eteenpäin ja pitää mun vapauden mutta eihän sitä tiedä jos joskus tulee jotain hauskaa prokkista niin saatan jopa sanoa kyllä. Hassua on että viimeisen vuoden ajan olen useamman kerran nähnyt unia jossa olen joko koulussa tai palkkatöissä. Joka kerta pienen hetken jälkeen mietin että mitä hittoa mä täällä teen ja lopulta pakkaan kimpsuni ja kampsuni ja totean että mä lähden nyt, mulla on jo maailman siistein duuni ❤

Lopuksi haluan vielä sanoa että verkostomarkkinointi sopii parhaiten heille jotka haluavat tehdä verkostomarkkinointia. Kenelle se sitten ei sovi? Heille jotka eivät usko siihen.

Yritys ja tuotteet joille mun sielu ja sydän sykkii löydät täältä.

Jos kiinnostuit tuotteista tai bisnesmahdollisuudesta voit olla muhun yhteydessä esimerkiksi Facebookin, Instagramin tai sähköpostin kautta johanna@munbisnes.fi

Johanna